Bulk fungerar

weeks-left_bulkaAtt bulka fungerar, det är klart som kristallen. Om ditt mål är att bygga muskler så påstår vissa att det fungerar bäst om du bulkar i perioder om cirka två veckor.

Vid bulk får du inte samma reaktion som du får från en strömbrytare, enkelt uttryckt så tar det ett tag för kroppen att ställa om sig till fettlagring. Det betyder att din kropp i början blir en muskelbyggande maskin. Efter en tid (2 veckor) av bulkning så vänjer sig kroppen men fortsätter vara en växande maskin, men nu med fokus på fett. Under de första 14 dagarna av en bulk så har flera studier visat att testosteron, IGF – 1 och insulinnivåer blir högre än normalt.

Ta vara på din bulk

Vad betyder det här? Du är i ett mycket anabolt läge, utnyttja det! Du är så anabol (redo för tillväxt) under de två första veckorna, faktiskt så redo som du kommer att bli som en naturlig bodybuilder (utan steroider).

14 dagar bulk

De anabola effekterna har sin absoluta peak under två veckors tid. Som jag nämnde så försvinner de flesta anabola effekterna efter 14 dagar och din kropp börjar istället att lagra fett, fortsätter du att bulka längre än så kommer det mesta av din viktökning att vara just fett. Självklart är två veckor en tumregel, vissa börjar lagra fett tidigare än så medans andra kan bygga muskler under en längre tid. Prova dig fram vad som fungerar på dig.

Som vanligt inom kost och speciellt när det gäller att bygga muskler finns det mängder med teorier på vad som fungerar och vad som inte fungerar. Prova dig fram till vad som fungerar på dig, lycka till!

TOPPLISTA MED BILLIGASTE OCH BÄSTA GAINERS

Kolla in hela gymgrossistens utbud på gainers >